Over Inda

Inda Sieraden is het sieradenlabel van Melinda Stroeve. Inda Sieraden zijn sieraden met een sierlijk en tijdloos design, die een stijl onderstreept, voor vrouwen met een eigen unieke smaak. Sieraden om als je eigen verhaal te dragen.

Ik vind het zo heerlijk om te zien en ontdekken wat je allemaal kan maken van edelmetalen met of zonder edelstenen. In 2021 ontstond het plan om mijn eigen creaties meer ruimte en aandacht te geven met de start op Instagram en in 2023 de bouw van deze webshop.

Geboorte van een collectie
Alles begint bij het ontwerpproces, de materialen, de ideeën verdringen elkaar en de collectie ontstaat instinctief...

Melinda Stroeve

Alles inspireert me, verschillende perioden van de kunstgeschiedenis of artistieke stromingen zoals de Jugendstil, Art Nouveau van Wenen met Gustav Klimt, het werk van August Rodin en Alphonse Mucha, mijn reizen, architectuur en de natuur. Ik leg elk moment vast, elke herinnering, een emotie, een beeld dat me raakt, de zeelucht en strand, de mensen van wie ik hou en die me omringen. 

Van jongs af aan stap ik met open en nieuwsgierige aandacht door het leven. Altijd was ik op ontdekkingsreis, en nog steeds. Het is een oneindige bron van nieuwe verhalen, werelden, geluiden, geuren en kleuren. Maar ook laat het mij koesteren, herinneren en herdenken.

Ik houd van de natuur: de vormen, de patronen en kleuren. Tijdens mijn reizen en wandelingen laat ik mij inspireren.
Ik houd van de zee: het constante van de golven, soms woest en onstuimig maar ook rustgevend. Prachtige schelpen, stenen en seaglass.
Ik houd van zoveel dingen: architectuur, fotografie, art nouveau en jugendstil, zwart/wit films, flamenco, ballet en vintage.

Melinda Stroeve

Al deze elementen zijn de bron van mijn collecties: Zilte Zee en Flora & Fauna. Meer informatie over maatwerk, vind je onder dierbaar sieraad.

met sprankelende groet, Melinda