Garantie

Ik geef om mijn producten en doe logischerwijze mijn best om deze in topconditie aan je te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor je aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien ben je verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij mij hierover te maken.

Materiaal
Ik ben goudsmid, dat betekent dat ik werk met edele metalen en echte edelstenen. Metaalopties voor de nieuwe sieraden zijn, in principe messing, zilver en 14k geelgoud. Andere goudsoorten of karaten zijn in overleg mogelijk. Daarnaast ben ik sieradenontwerper, veel daarvan maak ik van andere metalen waardoor de prijs lager is. Denk aan gold filled, vermeil/verguld en stainless steel.

Elk item heeft een beschrijving op de website, dus zorg ervoor dat je de tekst leest om zeker te weten welk materiaal jouw item betreft.

Stainless steel sieraden ook wel roestvrij staal (RVS) sieraden genoemd zijn erg populair, omdat: makkelijk in onderhoud en 100% allergievrij.
Bij goudkleurige stainless steel kan het goudkleurige laagje door intensief of verkeerd gebruik eraf slijten. Daarom is het belangrijk dat jij jouw stainless steel sieraden goed onderhoudt, zo kan je nog langer van je sieraden kan genieten!

Tips om jouw sieraden netjes te houden:
- Draag je sieraden niet bij intensief werk. Denk aan verhuizen, in de tuin werken of sporten. Zo voorkom je onnodige beschadigingen en krasjes op jouw sieraden.
- Kijk uit met chemische producten. Draag sieraden niet terwijl je schoonmaakt of de ramen zeemt.
- Let goed met shampoo, crèmes, parfum, haarlak of andere cosmetica. Spray parfum nooit direct op jouw sieraad en probeer het niet op de huid te spuiten die in aanraking komt met het sieraad. Wacht ongeveer 30 min. met het omdoen van je sieraden als je net een crème op je lichaam hebt gesmeerd
- Doe je sieraden af als je gaat slapen, douchen of zwemmen. Zweet, zeewater of chloor kunnen een negatief effect hebben op jouw sieraad. Als je per ongeluk met je sieraad hebt gesport of gezwommen, spoel het daarna dan goed af met water.
- Berg je sieraden netjes op, bijvoorbeeld in het meegeleverde zakje of doosje. Bewaar jouw sieraden niet in de badkamer. Zorg dat de sieraden elkaar niet kunnen beschadigen, door ze apart te bewaren.

Houd je je aan bovenstaande tips, maar verkleuren je sieraden nog steeds? Het is zo dat iedere huid een andere pH waarde heeft. Deze waarde van je huid heeft invloed op het proces van oxidatie (verkleuring). Hierdoor kan het dus zijn dat jouw sieraad sneller verkleurt dan die van jouw vriendin.

Garantie
Inda Sieraden geeft drie maanden garantie vanaf de verzenddatum op eventuele gebreken, zoals losse steentjes of als jouw sieraad beschadigd is door gevolg van mijn verzending. Ik geef geen garantie op verkleuring, lees goed de beschrijving van een product.

Elke situatie wordt individueel beoordeeld door mij. Neem contact op via melinda@indasieraden.nl en voeg de volgende informatie toe:
- Ordernummer en volledige naam
- Foto/video van het beschadigde product waarbij het probleem duidelijk zichtbaar is.
- Een korte omschrijving van het probleem

Beschadiging van producten door normaal gebruik valt niet onder de garantievoorwaarden. Indien wordt vastgesteld dat het gaat om een fabricagefout word je product kosteloos gerepareerd of vervangen. Let wel, de garantie vervalt wanneer een gebrek is ontstaan als gevolg van of dat voortvloeit uit onvoorzichtigheid doordat jij of iemand anders het product hebt proberen aan te passen of het product hebt gebruikt waar het niet voor gemaakt is. Daarnaast valt het verliezen van sieraden niet onder de garantievoorwaarden.