Duurzaamheid

Bij Inda Sieraden neem ik bewuste beslissingen in elk aspect van mijn bedrijf en stel mijn klanten in staat hetzelfde te doen. Inda Sieraden streeft ernaar duurzaam te zijn in alle aspecten van het bedrijf en blijft er altijd naar streven om beter te worden.

Ik kies ervoor om zoveel mogelijk gerecycled materialen te gebruiken, omdat ik geloof dat er genoeg spullen in de wereld zijn die een tweede leven kunnen krijgen.

Mijn sieraden zijn gemaakt van staal (stainless steel), messing, 925 sterling zilver en 14k goud, omdat deze metalen duurzaam zijn en een lange levensduur hebben. Als ze op de juiste manier worden verzorgd, zullen ze lange tijd niet dof worden.
Ik maak bij elk ontwerp de afweging of ik gebruikmaak van vergulding in mijn sieraden, omdat voor het vergulden chemicaliën nodig zijn die zowel schadelijk zijn voor mens als voor het milieu. 

Daarnaast zijn mijn sieradendoosjes eco-friendly, gemaakt van FSC-gecertificeerd karton en water gebaseerde lijm, het lipje is gemaakt van geribbeld satijnlint. Ik gebruik zijdevloeipapier wat FSC-gecertificeerd, chloor en zuurvrij is. Ook mijn postdoosjes en enveloppen zijn eco-friendly.