Vijf tips om jouw sieraden netjes te houden

Vijf tips om jouw sieraden netjes te houden

  1. Draag je sieraden niet bij intensief werk. Denk aan verhuizen, in de tuin werken of sporten. Zo voorkom je onnodige beschadigingen en krasjes op jouw sieraden.
  2. Kijk uit met chemische producten. Draag sieraden niet terwijl je schoonmaakt of de ramen zeemt.
  3. Let goed met shampoo, crèmes, parfum, haarlak of andere cosmetica. Spray parfum nooit direct op jouw sieraad en probeer het niet op de huid te spuiten die in aanraking komt met het sieraad. Wacht ongeveer 30 min. met het omdoen van je sieraden als je net een crème op je lichaam hebt gesmeerd
  4. Doe je sieraden af als je gaat slapen, douchen of zwemmen. Zweet, zeewater of chloor kunnen een negatief effect hebben op jouw sieraad. Als je per ongeluk met je sieraad hebt gesport of gezwommen, spoel het daarna dan goed af met water.
  5. Berg je sieraden netjes op, bijvoorbeeld in het meegeleverde zakje. Bewaar jouw sieraden niet in de badkamer. Zorg dat de sieraden elkaar niet kunnen beschadigen, door ze apart te bewaren.
Houd je je aan bovenstaande tips, maar verkleuren je sieraden nog steeds? Het is zo dat iedere huid een andere pH waarde heeft. Deze waarde van je huid heeft invloed op het proces van oxidatie (verkleuring). Hierdoor kan het dus zijn dat jouw sieraad sneller verkleurt dan die van jouw vriendin.

Ik wens je lang draagplezier van jouw sieraden!
Terug naar blog